Miluše Šplechtová: Vianočný recept rodiny Hrušínských - Rumový drdol

Tento recept sa dedí v rodine jej muža Jana Hrušínského už niekoľko generácií. Ak teda chcete ozvláštniť menu svojho štedrovečerného stola, alebo ak vás len chuť na sladké a chcete niečo ponúknuť návšteve ku káve, vyskúšajte ho.


Od predstaviteľky Majorka Jírová Miluše Šplechtové sme vyzvedel recept na jej sladkú štedrovečernú špecialitu - rumový drdol.

Ingrediencie:

  • cukrárske piškóty 2 balenia
  • rum 0.25 l
  • smotana 0.5 l
  • mlieko 0.5 l
  • žĺtok 4 kusy
  • vanilkový cukor 1 balenie
  • cukor krupica 2 lyžice
  • polohrubá múka 4 lyžice
  • šľahačka 1 balenie
  • ovocie na ozdobu 1 dávka

Postup:

Dva balíky cukrárskych piškót dajte do misy a polejte rumom. Stačí jedna malá ploskačka. Vo vodnom kúpeli si pripravte krém: Do pol litra smotany pridajte pol litra mlieka, štyri žĺtky, vanilkový cukor, dve lyžice cukru krupica a štyri lyžice polohrubej múky. Za stáleho miešania varte vo vodnom kúpeli, až krém zhustne. Potom ho dajte do chladu. Studený krém vrstvite do tortovej formy, ktorú najskôr vypláchnite studenou vodou.

Na vrstvu piškót dajte krém, potom zase piškóty, a vrstvy striedajte

Kým nie je forma plná. Úplne hore majú byť piškóty. Potom tortu zaťažte tanierom a dajte do chladu, najlepšie na dvadsať štyri hodín. Až odstránite tortovú formu, potrite celú tortu hustú neosladená šľahačkou. Ozdobte čerstvým ovocím.

Míla Šplechtová dáva guličky hroznového vína. Dobrú chuť!

Miluše Šplechtová: Vianočný recept rodiny Hrušínských - Rumový drdol


Zdieľajte tento článok prostredníctvom sociálnych sietí:

Diskusia a skúsenosti

Pridaj komentár

Pridaj komentár

Povinné položky